Untitled

Ремонт на покриви в Благоевград – локален ремонт на покрива на гараж

Ако се нуждаете от ремонт на покрива в Благоевград, съветваме ви да се обърнете към специалистите на remontipokrivi.net. Те ще ви помогнат да изберете най-добрия вариант за ремонт на вашия покрив. А сега нека да се спрем на някои важни детайли.

Untitled

За ремонт на отделни участъци от мекия покрив ще ви трябва битумен мастик и покривен материал. В отворения подготвен „плик“ е необходимо да се постави парче покривен материал, нарязано точно по размера на плика, след внимателно намазване на дупката с добре нагрят битум, за да се изключи възможността за проникване на влага във вътрешните слоеве на покривния килим.

Върху положения вътрешен пластир се нанася слой битумен мастик и огънатите краища на „плика“ се притискат плътно. Външният пластир трябва да се простира на 15-20 см отвъд ръбовете на ремонтираната зона. Отрязано парче покривен материал с необходимия размер също се залепва с мастика. За максимална надеждност се намазва отгоре със слой битум (особено внимание се обръща на ръбовете, съседни на покрива) и се поръсва със слой пясък. След като мастикът изсъхне, излишният пясък трябва да се отстрани.

Ако в покритието се изреже износено парче, получената кухина се запълва с парчета покривен материал с подходящи размери и нагрят битум.

За да се осигури надеждна адхезия на пластира към съществуващата покривна площ, се препоръчва да се отстрани външният защитен слой от покривен филц, състоящ се от фино-зърнести минерални стърготини. За да направите това, можете да използвате соларно масло, което ще омекоти материала и метална шпатула. Маслото се нанася с четка.

Възстановяване на външния слой на покрива на гаража

Ако покривният материал има признаци на общо износване поради стареене на материала под въздействието на ултравиолетово лъчение, температурни промени и влага, което се изразява в честа мрежа от малки пукнатини по цялата повърхност на подовата настилка, той може да бъде възстановен по следните начини:

Битумният мастик в загрята форма

Той се нанася с четка върху покривния материал. Мастикът запълва пукнатини и осигурява необходимото ниво на хидроизолация на материала. Този вид ремонт не изисква сериозни финансови разходи, достъпен е за работа със собствените си ръце, но е важно да се спазват предпазните мерки при работа с нагрята смола. Освен това по време на работа се препоръчва повърхността, която вече е обработена с мастика, да се покрие със слой пясък, който ще предпази битумния материал от вредното въздействие на ултравиолетовото лъчение и ще удължи живота на ремонтирания покрив.

Течен каучук

Течният каучук е по-технологично и издръжливо покритие . Този ремонтен състав е битумно-полимерна емулсия на водна основа. След изсъхване материалът, нанесен върху покрива, придобива свойствата на каучук и осигурява висококачествена хидроизолация на повърхността.

Оптимално избраният вариант за ремонт на покрива на гаража ще осигури надеждността на покрива на сградата и ще защити имуществото за дълго време.

ремонтнапокриви.org

Собственик и администратор на ремонтнапокриви.org