Предимства на алуминиевите радиатори

Положителните страни на алуминиевите радиатори трябва да бъдат оценени от потребителите. Техническите характеристики са изключително важни както за тях, така и за монтажните фирми и експлоатационните организации.

Оценка на свойствата на алуминиевите радиатори.

Цената на алуминиевите радиатори е по-ниска в сравнение с биметалните им аналози. Имат атрактивен външен вид, различни дизайни, вкл. се предлагат фабрично боядисани в различни цветове (с доставка по предварителна заявка или на склад в онлайн магазин БгМайстор) Този вид отопление предлага добро разсейване на топлината. Изискват минимална поддръжка – конвекционното изработване не позволяват натрупването на прах по ръбовете на секциите им. В магазин за алуминиеви радиатори БгМайстор наличността на разнообразни модели за продажба е огромна.

Характеристиките на продуктите на известните производители ви позволяват да работите с радиатори при всякакви условия. Алуминиевите радиатори имат ниско тегло, позволяващо инсталиране на всякакви места. Предлагат се в стандартизирани размери, които съответстват на съществуващите тръбопроводни системи почти във всеки дом. Предлагат се модели с наличие на странични, долни и диагонални връзки, което е важно при инсталиране на отоплителна система.

Как да изберем алуминиеви радиатори? От значение е минималната мощност. За да се изчисли точно общата топлинна мощност, специалистите извършват топлотехническо изчисление, което взема предвид: дългосрочни средногодишни показатели за климата в района на пребиваване; топлопроводимостта на строителния материал на стените, подовете и основите на сградата; качеството на изолацията; зоната на остъкляване, нейните характеристики, материал на рамката, видът на стъклопакета и кардиналните точки, където са обърнати прозорците; площ и обем на помещенията.

Загубите се вземат предвид в зависимост от начина на монтаж на радиаторите. Например, инсталирането под перваза на прозореца намалява производителността с 4%, а в нишата на стена със 7%. В повечето случаи за сгради, направени в съответствие със строителните кодекси и правила, може да се предположи, че за отоплението на един квадратен метър помещения ще е необходима топлинна мощност от 100 вата. В магазин за алуминиеви радиатори БгМайстор ще получите правилната информация и ще намерите точния продукт за вас.

ремонтнапокриви.org

Собственик и администратор на ремонтнапокриви.org