Ремонт на покриви: Как да се грижим за метални керемиди?

Ремонт на покриви: Как да се грижим за метални керемиди?

Покривите, покрити с керемиди, имат едно огромно предимство, което ги прави толкова популярни. Разбира се, те са много издръжливи, но най-вече – не изискват сложни консервационни работи. Това обаче не означава, че изобщо не трябва да се притеснявате за такъв покрив. Измиването, почистването, редовното отстраняване на проблеми и поддръжката трябва да бъдат приоритет за всеки собственик на сграда.

Измиване и почистване на покрива

Всички замърсители трябва да се отмият от покрива с подходящи средства. Не можете да използвате продукти за ежедневна домашна грижа, като препарати за всякакви повърхности, препарати за баня и препарати за прозорци. Агресивните почистващи препарати или препарати, които не са предназначени за грижа за керемидите, причиняват по-бързото им износване, увреждане на покритието, промяна на цвета или напукване. Обикновено е достатъчно покривът да се измие с вода под налягане, а при по-големи замърсявания можете да използвате мека четка и миеща течност за боядисаните повърхности.

Ремонт на покриви: Как да се грижим за метални керемиди?

Водата се разпределя от билото надолу и в страни. Това предпазва от изтичане под металната керемида. Не забравяйте да не търкате повърхността интензивно с четка. Може да посегнете и към специални шампоани с вакса, с които покривът ще изглежда като нов. Повреда на капака от неправилна грижа води до загуба на гаранцията. Също така няма нужда да миете покрива повече от веднъж годишно.

Отстраняване на неизправности

Понякога, въпреки правилната грижа и редовните прегледи, металната керемида се поврежда. Понякога, поради силен дъжд или снеговалеж или пориви на вятъра, на повърхността на покрива могат да се появят дефекти. В никакъв случай ремонтът не трябва да се отлага. Всички повреди трябва да бъдат поправени възможно най-бързо – дори ако са малки драскотини. Те могат да растат много бързо, да започнат да корозират, да пропускат влага и да повлияят на поддържането на топлината вътре в сградата. За ремонт на метални керемиди се използва специална боя, която покрива повредената зона. При по-големи загуби се подменя целият лист. Окончателното решение е на майстора на покрива.

Търсите ли ниски цени за ремонт на покриви?

Предлагаме ви да разгледате офертите на remontipokrivi.net, където ще откриете истински професионалисти, от чиято работа ще останете възхитени. Може да се свържете с тях на телефон 0897 722 636 и да получите пълна информация и надеждни съвети. Обща цена с материалите и работата започва от 12.60 лв./кв. метър.

ремонтнапокриви.org

Собственик и администратор на ремонтнапокриви.org