Untitled

Защо да бъдем внимателни, когато избираме хидроизолация?

За съвременното строителство би било доста трудно да се справи без наличието на хидроизолационни материали. Майсторите на „ХРИСТОБИЛД” ЕООД, гр. София знаят, че правилно подбраната хидроизолация е ключът към дълготрайния покрив. Днес всеки проект за строителство на частна къща включва хидроизолация на рафтовата система. Това е най-добрият вариант, защото е по-добре да похарчите пари за него веднъж, отколкото да инвестирате в ремонт няколко пъти. Влагата е голям враг на покривите. Правилната и висококачествената положена хидроизолация е добра за покрива, защото спомага да издържи на различните температурни амплитуди, продължителните и проливните дъждове, а също и ветровете. Казано на по-елементарен език, пази покрива да не протече и да не потъне във влага.

Какви свойства трябва да притежава нашата хидроизолация? Те са 4 на брой-ултравиолетово устойчивост, здравина, водоустойчивост и пропускливост.

UV устойчивостта е важна, защото често под въздействието на слънчевата светлина хидроизолационният материал губи своята твърдост и здравина. Ако се случи така, че да има няколко поредни дни изпълнени със слънчева светлина материалът може да изгуби своята здравина. За вас тук бихме искали да споделим една тайна. Всъщност не всеки скъп материал има това изключително важно свойство, по тази причина е необходимо да се подхожда с голямо внимание.

Untitled

При избиране на покривен материал, трябва да съобразите неговия експлоатационен живот, зададен от производителя. Ако е даден незначителен период на използване на строителния материал или изобщо не е посочен, това означава, че производителят не е уверен в качеството на собствените си продукти. По отношение на здравината многослойните продукти са се доказали добре.

Водоустойчивостта е важна характеристика, защото нейната способност да издържа на водно налягане е от голямо значение. По правило покривът пропуща вода, не когато вали нормално, а по време на проливен дъжд. За това трябва да бъдем взискателни и да държим на водоустойчивостта на нашият покрив, ние от ХРИСТОБИЛД ЕООД се стремим да работим качествено и без забележки.
Друго важно свойство е паропропускливостта, което, за съжаление, не всички хидроизолационни профили за покриви имат. Ако не положите паропропусклива тъкан, със сигурност ще започне да става конденз в изолацията. С времето ще се появи мухъл по елементите на дървения покрив и ще намали топлоизолационните му качества. Трябва да се каже обаче, че такова качество като пропускливостта е от значение само за изолиран покрив. По-опростен вариант е би бил подходящ, ако стаята е студена , понеже таванът на сградата има собствена вентилационна система.

Поръчайте ремонт на покрива си в София сега!

ремонтнапокриви.org

Собственик и администратор на ремонтнапокриви.org